Söndag kväll — hem från Köpenhamn

15 december 2009 kl. 00:19 | Publicerat i COP15, miljö, politik | Lämna en kommentar
Etiketter:

Så är COP15 över för min del, efter nattågsresa från Malmö till Stockholm har jag jobbat en dag och är slutligen hemma. Lite tråkigt känns det, men samtidigt också skönt — det har varit slitsamma dagar även om vi inte alltid har haft mycket att göra.

Igår var jag på teknikmässan Bright Green (kul, spännande, får se om de kontakter som knöts leder någonstans. Jag var även på Postkodslotteriets seminarium om avskogningen i Borneå. Först tittade vi på bilder av Mattias Klum, sedan talade bland andra Tony Blair och Gro Harlem Bruntland. Tony Blairs poäng var intressant, att vi inte får låta det bästa bli det godas fiende (dvs en halvbra klimatdeal kan vara bättre än inge deal alls), resten av talarna var bra men inte så överraskande. Det vill säga, det sades inget som direkt fick publiken att studsa till, och det var kanske inte meningen heller.

Minglet efteråt var trevligt, men jag måste bli bättre på att mingla. Hur gör man!? Jag träffade några trevliga personer, men jag har så svårt att känna att det är OK att gå med i en konversation, gå fram och hälsa på någon eller så.

Efter seminariet var det middag på Holmen spejdercenter, massa hejdå (jag kommer sakna en hel del av dem) och hemresa. Det var första gången jag åkte nattåg i Sverige (Bejing-Xian tur och retur är enda tidigare erfarenheten), en helt OK upplevelse.

Så mötet är över för min del. Det återstår en del utvärdering, bland annat av vår roll på mötet. Men är det något ni, kära läsare, funderar över är det läge att fråga i kommentarerna nu =)

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: